X

Τα μικροατυχήματα του Πάπα Φραγκίσκου στη Κωνσταντινούπολη

Δυο φορές έχασε την ισορροπία του και κινδύνεψε με πτώση.

Ant1news

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  στο Φανάρι είναι ένα γεγονός με πολύ μεγάλη σημασία, για τις σχέσεις των δυο εκκλησιών. Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε στο μπλε τζαμί , ενώ επισκέφθηκε απλώς την Αγιά Σοφιά, για να μην προκαλέσει τον Μουσουλμανικό κόσμο.

Μετακινείται με ένα αυτοκίνητο Ρενό, κατόπιν επιθυμίας του να μην χρησιμοποιηθούν πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι δυνατόν  να αποφύγει και τους 7.000 αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προστασία του κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα θα επισκεφτεί το Φανάρι και στις 18:00, θα παραστεί στον Εσπερινό, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί στο πατριαρχείο και θα συλλειτουργήσει μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα. Στη λειτουργία θα δώσει το παρόν και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στην γείτονα χώρα για επίσκεψη.Αμέσως μετά οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα εκδωθει κοινό ανακοινωθέν.

Πάντως το ταξίδι του Ποντίφικα ξεκίνησε και συνεχίζεται με μικροατυχήματα. Κατά την διάρκεια της επιβίβασης του στο αεροσκάφος της Αλιτάλια που τον μετέφερε στην Τουρκία, σκόνταψε και παραλίγο να πέσει, ενώ σήμερα περπατώντας στο τιρκουάζ χαλί δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, παραλίγο να πέσει και πάλι χάνοντας την ισορροπία του.