X

Ο Ερντογάν τα βάζει πάλι με την Ευρώπη

«Λένε ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία, κάντε μια προσπάθεια να έρθετε εδώ ώστε η Τουρκία να σας δώσει ένα τέτοιο μάθημα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε πάλι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατήγγειλε τις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον τουρκικών μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ένα «μάθημα δημοκρατίας» στη χώρα του.

«Λένε ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία, κάντε μια προσπάθεια να έρθετε εδώ ώστε η Τουρκία να σας δώσει ένα τέτοιο μάθημα», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο Ικόνιο με την ευκαιρία των εγκαινίων μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής. 

«Να κάνουν τον κόπο πρώτα να έρθουν εδώ και να τους δώσει η Τουρκία μάθημα δημοκρατίας. Να σας εξηγήσει η Τουρκία την Αίγυπτο. Να σας εξηγήσει τη Συρία. Και να δώσει μάθημα ανθρωπιάς μέσω της Συρίας. Εσείς δώσατε λογαριασμό για τις εφημερίδες που κλείσατε; Πόσες φορές συλλάβατε εκείνη την τρομοκράτιδα που είχε μπει στο κεντρικό κτίριο του ομίλου Σαμπαντζί και σκότωσε τον αδερφό Σαμπαντζί; Τη βάλατε από τη μία πόρτα και από την άλλη τη βγάλατε. Κυκλοφορεί με άνεση. Επίσης, οκτώ ομογενείς μας τους σκότωσαν ρατσιστές φασίστες. Τι κάνατε; Θέλησαν να παρεμποδίσουν και τους ίδιους μας τους βουλευτές. Πρώτα να λογοδοτήσουν γι’ αυτό» είπε ακόμα ο Ερντογάν και πρόσθεσε: 

«Η ΕΕ, εδώ και 55 χρόνια, και ειδικότερα τα τελευταία 10 χρόνια, βραδυπορεί. Προσπαθεί να μας καθυστερεί. Να μας συγχωρείτε. Εμείς δεν είμαστε υπηρέτες που στέκονται στην πόρτα της ΕΕ. Αν πρόκειται να μας πάρουν, να μας πάρουν. Εάν όχι, να μας το πουν. Ενοχλούνται από τα λόγια μας αυτά. Γιατί ενοχλούνται; Σωπάσατε στην περίπτωση της Αιγύπτου, σωπάσατε στην περίπτωση της Ουκρανίας, σωπάσατε στην περίπτωση της Συρίας. Πότε επιτέλους θα μιλήσετε δυνατά  για τη δικαιοσύνη;» 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας πως «δε θα παραδώσουμε τη χώρα αυτή στις συμμορίες προδοσίας. Δε θα την παραδώσουμε σε γελοίους χότζες. Συνεχώς προκύπτουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Είδατε τι έγινε στο Πακιστάν. Σφαγιάστηκαν 130 μαθητές. Τι γίνεται στη Συρία; Δεν υπάρχει ένα τέτοιο Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι ειρήνη. Επισκιάζεται το Ισλάμ. Για σας και μόνο επικράτησε ισλαμοφοβία στον κόσμο. Όμως εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το έθνος θα συνεχίσει να προστατεύει και να μεριμνά για το μέλλον του.»