X

Τουρκία: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι 4 πρώην υπουργών

Στις αρχές Ιανουαρίου θα κριθεί αν θα παραπεμφθούν για διαφθορά τέσσερις πρώην υπουργοί στην Τουρκία.

Ant1news



Την απόφαση να αναβάλει την ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα για την παραπομπή ή όχι τεσσάρων πρώην υπουργών, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που είχε συγκλονίσει τότε την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε η ειδική επιτροπή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

Η ψηφοφορία αναβλήθηκε για τις 5 Ιανουαρίου του 2015, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσει οριστικά για το θέμα η ολομέλεια του σώματος στα τέλη Ιανουαρίου. Οι πρώην υπουργοί υπέβαλαν ενστάσεις σήμερα και στη συνέχεια η Επιτροπή αποφάσισε τελικά να αναβάλει την ψηφοφορία ελλείψει συμφωνίας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήταν πρωθυπουργός όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον των υπουργών, στενών συνεργατών του και οικείων του, καταγγέλλοντας μια «συνομωσία» ανθρώπων πιστών στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην συμμάχου και νυν αντιπάλου του.