X

Εν ψυχρώ εκτέλεση Ουζμπέκου ιμάμη στην Κωνσταντινούπολη

Το θύμα ήταν Ουζμπέκος θρησκευτικός ηγέτης κι ο εκτελεστής Ρώσος από την Τσετσενία, που είχε όμως και συνεργούς.

Ant1news

Ο δρόμος στη γειτονιά Ζεϊτίν-Μπουρνού της Πόλης μοιάζει έρημος κι ο Ουζμπέκος ιμάμης Αμπντουλάχ Μπουκάρι κατευθύνεται σε σπίτι ζωσμένο με κάμερες ασφαλείας. Κι όμως δυο άνθρωποι τον παρακολουθούν βήμα προς βήμα. Ο ένας είναι ο εκτελεστής κι ο άλλος ο συνεργός του στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ο εκτελεστής πλησιάζει, ο ιμάμης τον κοιτάζει, ενώ περιμένει να του ανοίξουν την πόρτα. Εκείνος στρέφει αλλού το βλέμμα κι όταν ο Αμπντουλάχ Μπουκάρι του γυρίζει τα νώτα τον πλησιάζει και τον εκτελεί με μια σφαίρα στην πλάτη.

Ο συνεργάτης του Ουζμπέκου αντιφρονούντα βγαίνει από το σπίτι, βλέπει τον Μπουκάρι αιμόφυρτο και καταδιώκει τον εκτελεστή.

Ο 38χρονος ιμάμης, που ήταν επικεφαλής της Ενωσης Μαθητικών υπηρεσιών και Αλληλεγγύης Ιλχάν, εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Καθώς οι απειλές που δεχόταν ήταν γνωστές στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι έρευνες απέδωσαν και συνελήφθη ένας Ρώσος τσετσενικής καταγωγής που φέρεται ότι ήταν ο δράστης, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί το όνομά του, ένδειξη ότι είναι μέλος ξένης μυστικής υπηρεσίας.

Ο εκτελεστής κι ο συνεργάτης του είχαν έναν ακόμη βοηθό με τον οποίο οργάνωσαν την επιχείρηση εδώ και δέκα ημέρες στην Αττάλεια.