X

Επίθεση με χειροβομβίδες σε γραφείο του Ερντογάν

«Η επίθεση έγινε από μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ant1news



Δύο χειροβομβίδες, που δεν εξερράγησαν, πέταξε ένοπλος εναντίον αστυνομικών που φρουρούσαν το Οθωμανικό αυτοκρατορικό παλάτι Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, Σελαμί Αλτινόκ, απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο απόπειρας εναντίον του ισλαμοσυντηρητικού αρχηγού του τουρκικού κράτους, τονίζοντας πως η «επίθεση» έγινε από πρόσωπο που είναι «μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και πρώην κατάδικο», και είχε στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το  παλάτι, γνωστό τουριστικό αξιοθέατο, στην ευρωπαϊκή πλευρά της τουρκικής μεγαλούπολης. 

Ο δράστης της επίθεσης, που ήταν οπλισμένος με ένα «πολύ παλιό» αυτόματο επιθετικό τουφέκι κι ένα πιστόλι, εξουδετερώθηκε και οι αστυνομικοί του πέρασαν  χειροπέδες μπροστά από το παλάτι, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. 

Η πρώτη ημέρα του έτους είναι εορτάσιμη στην Τουρκία και ο Ερντογάν ούτως ή άλλως δεν βρισκόταν στο κτίριο όταν σημειώθηκε η απόπειρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. 

Επιθέσεις εναντίον ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κάνει, στο παρελθόν, Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, ομάδες εθνικιστών, ισλαμιστικές και αριστερίστικες οργανώσεις.