X

Ένα απέραντο… παγοδρόμιο θυμίζει η Τουρκία

Απίστευτες σκηνές σε πολλές περιοχές της Τουρκίας από τον χιονιά. Μέχρι και τα γαϊδούρια καλύφθηκαν από το χιόνι.

Ant1news



Σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών της Τουρκίας έχει προκαλέσει η σφοδρή επέλαση του χιονιά στη χώρα. Πολλοί δρόμοι και λίμνες έχουν καλυφθεί από το χιόνι, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν και τα ατυχήματα στην παγωμένη άσφαλτο.

Παρατρίχα γλίτωσε ένας τροχονόμος που προσπαθούσε να ρυθμίσει την κυκλοφορία σε παγωμένο δρόμο στο Όρντου της Μαύρης Θάλασσας. Το αυτοκίνητο γλίστρησε και λίγο πιο κάτω συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και τραυμάτισε όμως άλλον πολίτη.

Γκρεμίστηκε τοίχος σπιτιού από το χιόνι

Στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας το χιόνι γκρέμισε μέχρι και τοίχο σπιτιού. Το σπίτι έγινε «καλοκαιρινό» και η οικογένεια πέρασε το βράδυ της σε γείτονες και συγγενείς.



"Χιονισμένα" γαϊδούρια

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τα γαϊδούρια στη Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας καλύφθηκαν με χιόνι.

Σύγκρουση ασθενοφόρου που μετέφερε έγκυο

Στην ίδια περιοχή ένα ασθενοφόρο που μετέφερε έγκυο γυναίκα γλίστρησε και συγκρούστηκε με άλλο σταθμευμένο όχημα που προσπαθούσε να βοηθήσει ένα αναποδογυρισμένο αμάξι.

Απτόητοι οι χειμερινοί κολυμβητές

Παρά τους -4 βαθμούς στην Κωνσταντινούπολη, πάντως, οι χειμερινοί κολυμβητές δεν το βάζουν κάτω. Στις 7 το πρωί πέφτουν στη θάλασσα εκεί που ενώνεται ο Βόσπορος με τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα ορεινά

Στην ορεινή περιοχή Μπόλου από όπου περνάει και ο δρόμος που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Άγκυρα, δεκάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, γιατί δεν μπορούν να κάνουν ρούπι λόγω του χιονιού που πέφτει εδώ και 3 ημέρες και το έχει στρώσει κανονικά.

Πάγωσαν λίμνες - ανέβηκε η στάθμη των υδάτων

Σε παγοδρόμιο μετατράπηκε την ίδια ώρα η λίμνη «Μεγάλο Συρτάρι» (Μπουγιούκ-τσεκμετζέ, στα τούρκικα) της Κωνσταντινούπολης.



Στα Δαρδανέλια η στάθμη του νερού ανέβηκε και 6 χωριά αποκλείστηκαν. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς πλέον τις βάρκες, εκεί που χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα.