X

Απαγορεύτηκε στην Τουρκία η αναδημοσίευση του Charlie Hebdo

«Μπλόκο» στα τουρκικά ΜΜΕ για την αναδημοσίευση του Charlie Hebdo. Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Μέρντοχ.

Ant1news



Ποινικό δικαστήριο απαγόρευσε κάθε δημοσίευση, συμπεριλαμβανομένης και στο internet, του εξωφύλλου του περιοδικού Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ.

Αρκετές τουρκικές ιστοσελίδες είχαν αναδημοσιεύσει το εξώφυλλο του περιοδικού, όπως βγήκε στη Γαλλία με σχόλια κλπ., αλλά η τουρκική δικαιοσύνη απαγόρευσε την οποιαδήποτε αναδημοσίευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» εκδόθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση, καθώς διένειμε και 4 σελίδες από το 16σέλιδο περιοδικό Charlie Hebdo. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν εναντίον της εφημερίδας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα.



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Γιαλτσίν Ακντογάν, καταδίκασε επίσης την απεικόνιση του Μωάμεθ στα ΜΜΕ ή στην τέχνη.

Επίθεση σε συνεργείο του FOX στην Άγκυρα μετά τις δηλώσεις Μέρντοχ

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε όχημα που μετέφερε συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου FOX στην Άγκυρα Το μεγάλο αφεντικό του FOX, ακόμη και της τουρκικής βερσιόν, είναι ο Μέρντοχ και η επίθεση σχετίζεται με τις δηλώσεις του Μέρντοχ μετά την επίθεση στη Γαλλία ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να αισθάνονται υπεύθυνοι».