X

Οι Τούρκοι έβαλαν πωλητήριο στην αρχαία πόλη Βαργυλία

Μέσω αγγελίας και έναντι 10 εκατ. ευρώ πωλείται από τους Τούρκους η αρχαία πόλη Βαργυλία.

Ant1news



Μεσιτικό γραφείο στην Τουρκία πουλάει μία αρχαία πόλη κοντά στην Αλικαρνασσό. Η πόλη χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π. Χ. και ονομάζεται Βαργυλία.

Η αγγελία αναφέρει δε τα εξής: «Ένας πρώτης τάξεως αρχαιολογικός χώρος, απέναντι από τη Λίμνη ‘ο Παράδεισος των Πουλιών’, κοντά στο χωριό του Βοσπόρου, με θέα στη θάλασσα και τη λίμνη».

Εφόσον δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή σε πρώτου βαθμού αρχαιολογικούς χώρους, η διαφήμιση του μεσίτη υπογραμμίζει ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία στο χώρο μέχρι σήμερα. Επομένως, οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου θα είναι ελεύθεροι να απολαύσουν ένα αμφιθέατρο, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στο ναό της πόλης, επίσης τα απομεινάρια ενός ρωμαϊκού λουτρού και μία νεκρόπολη από τη βυζαντινή εποχή. Όλα αυτά στην τιμή ευκαιρίας των 10 εκατ. δολαρίων!

Η διαφήμιση τονίζει επίσης ότι η πόλη βαφτίστηκε έτσι από τον Βελλεροφόντη, τον ήρωα της μυθολογίας, που σκότωσε τη Χίμαιρα προς τιμήν του φίλου του Βάργυλου που σκοτώθηκε από τον Πήγασο.

Οι αρχαιολόγοι έχουν απευθύνει πολλές φορές εκκλήσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να κάνουν ανασκαφές στη Βαργυλία, προκειμένου να κηρυχθεί ως προστατευόμενη πόλη. Ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Το μεσιτικό γραφείο διατείνεται ότι μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά με κανέναν δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη στην τιμή.