X

Στον ανακριτή η Μις Τουρκία για ασέβεια στον Ερντογάν

Η καλλονή Merve Büyüksaraç ανακρίθηκε για ποίημα στο Instagram που σατίριζε τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ant1news

Η Merve Büyüksaraç, Μις Τουρκία 2006, ένα από τα διασημότερα μοντέλα της Τουρκίας και πολύφωτογραφημένη στην έκδοση της Vogue, οδηγήθηκε για ανάκριση κατηγορούμενη για προσβολή του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το «έγκλημά» της… αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα σατιρικό ποίημα που είχε δημοσιευτεί σε γνωστό περιοδικό.

Το 26χρονο μοντέλο που είναι συγγραφέας και σχεδιάστρια βιομηχανικού σχεδίου μετέβη στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, προκειμένου να καταθέσει για το ποίημα «The Master’s poem» που κοινοποίησε στα social media.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, η Büyüksaraç κατέθεσε πως «ίσως αναδημοσίευσε ένα ποίημα» από το εβδομαδιαίο χιουμοριστικό περιοδικό Uykusuz, αλλά το διέγραψε αμέσως όταν ένας από τους φίλους της την προειδοποίησε πως τέτοιες αναρτήσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν την έναρξη δικαστικής έρευνας στην Τουρκία.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τον τότε πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το μοιράστηκα μέσω του λογαριασμού μου επειδή το βρήκα αστείο», είπε, η Büyüksaraç που μπορεί να αφέθηκε ελεύθερη, αλλά ορίστηκε τακτική δικάσιμος.