X

Νέες αποκαλύψεις για την παραμονή της Μπουμεντιέν στην Τουρκία

Η MIT έκανε «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο της Μπουμεντιέν δύο ημέρες πριν από την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Ant1news


Η Τουρκία προσπαθεί να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ σχετικά με τη επίθεση στο Παρίσι και τη Χαγιάτ Μπουμεντιέν, τη σύζυγο/σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί, και προβαίνει σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την παραμονή της Μπουμεντιέν στην Τουρκία. 

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ αποκαλύπτει ότι δύο ημέρες πριν γίνει η επίθεση στο περιοδικό ‘Charlie Hebdo’, η ΜΙΤ εισέβαλε στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η Χαγιάτ Μπουμεντιέν και πήρε τα πάντα! 

Υπολογιστές, αποτυπώματα και κάθε τι που μπορούσε να θεωρηθεί στοιχείο. Γεγονός που παρουσιάζεται λίγο ως περίεργο... Πώς έψαξαν τόσο για εκείνη, 2 ημέρες πριν γίνει η επίθεση; Από συνήθεια, γιατί έτσι κάνει η ΜΙΤ για όλους τους υπόπτους; Ή τί άλλη πληροφόρηση μπορεί να είχαν στα χέρια τους οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες; 

Η δημοσιογράφος της ‘Χουριέτ’, Εγιούπ Σερμπέστ, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κι έμαθε ότι η αστυνομία/ΜΙΤ στις 5 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά δηλαδή αφότου έφυγε για Σανλιούρφα ή Μπουμεντιέν για να περάσει στις 8 Ιανουαρίου στη Συρία, έκανε ‘φύλλο και φτερό’ το δωμάτιο που διέμεινε η Μπουμεντιέν. 

Η αστυνομία κατέσχεσε τους υπολογιστές του ξενοδοχείου και τις κάμερες ασφαλείας. Ο ιδιοκτήτης δεν γνώριζε το γιατί, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου που έμαθε από τα ΜΜΕ για τη Χαγιάτ Μπουμεντιέν κι ότι είχε έρθει στην Τουρκία. 

Ο ιδιοκτήτης, Ναίμ Σονμέζ, είπε τα εξής στη ‘Χουριέτ’: 

«Οι αστυνομική κατέσχεσαν όλα τα στοιχεία. Εδώ ποιος έμεινε, πόσο έμεινε πλέον δεν γνωρίζουμε. Εγώ δεν θυμάμαι καν αν ήρθε ή όχι αυτή η γυναίκα. Εμείς παίρνουμε τα διαβατήρια από τους ξένους πελάτες μας και αμέσως αυτές οι πληροφορίες πηγαίνουν στην αστυνομία. Κι όχι μόνο για όσους έχουν διαμείνει στο στο ξενοδοχείο, αλλά και για όσους έχουν κάνει κράτηση δίνουμε πληροφορίες. Πήραν ακόμη και τα μηχανάκια που περνάμε τις πιστωτικές κάρτες. Στο ξενοδοχείο ποιος έρχεται και πότε δεν γνωρίζουμε πια. Είμαστε παγιδευμένοι. Αφού έφυγαν οι αστυνομικοί κοιτάξαμε στο ταμείο. Από την αρχή του μήνα (Ιανουαρίου) μέχρι τις 5 Ιανουαρίου δεν  υπήρχαν καθόλου ξένα χρήματα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι έκαναν (Μπουμεντιέν) την πληρωμή σε τουρκικές λίρες». 

Η εφημερίδα συνεχίζει ότι και η αγγλική εφημερίδα ‘Daily Mail’ είχε προσπαθήσει να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, αλλά αρνήθηκε και είχε πει ότι μόνο μέσω του δικηγόρου της. Παρόλα αυτά, δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδα πήρε φωτογραφίες από το δωμάτιο που διέμεινε η Μπουμεντιέν και ήταν χαρακτηριστικό ότι σε αυτό υπήρχε ένας πίνακας με τον πύργο του Άιφελ. Επίσης, η αγγλική εφημερίδα έμαθε ότι όσο έμεινε η Μπουμεντιέν στο ξενοδοχείο τηλεφώνησε 18 φορές στη Γαλλία, πιθανότατα στον Κουλιμπαλί.