X

Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη, εξουδετερώθηκαν άλλες δύο

Δεν τραυματίστηκε κανείς από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκαν άλλες δύο αυτοσχέδιες βόμβες.

Ant1news



Μία αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη την Κυριακή  στην κεντρική Κωνσταντινούπολη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ εντοπίστηκαν άλλοι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.

Όπως ανέφερε το τουρκικό μέσο, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φατίχ.

Σύμφωνα με την «Σαμπάχ», άλλος ένας παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ασφάλεια στην περιοχή Μάλτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της κοσμικής Τουρκίας.

Επιπλέον, οι αρχές εξουδετέρωσαν ένα δέμα που περιείχε μία βόμβα και είχε τοποθετηθεί σε στάση λεωφορείου στο εργατικό προάστιο Σουλτανγκαζί.

Οι δύο βόμβες που εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία φέρεται να είχαν μηνύματα που τις συνέδεαν με κουρδικές οργανώσεις, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την τουρκική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας τις τελευταίες ώρες έχουν τεθεί σε "κόκκινο συναγερμό" υπό το φόβο για επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον δυτικών πρεσβειών και πολιτών δυτικών χωρών.