X

Ο Ερντογάν τα βάζει με γυναίκες που διαδηλώνουν υπέρ θύματος βιασμού και δολοφονίας

Το ότι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν μέσω χορού, προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου.

Ant1news

Με τις διαδηλώτριες που χορεύουν ως ένδειξη συμπαράστασης στις εκατοντάδες γυναίκες-θύματα κακοποίησης στην Τουρκία τα έβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τί πράμα είναι αυτό; Αν ξέρεις -βέβαια-, διάβασε μία προσευχή και εξέφρασε τη λύπη σου στην οικογένειά της. Για δες χορεύει... Διασκεδάζει με το θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι αυτό μέρος της κουλτούρας μας; Είναι ηλίθιες;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν βλέποντας μία βουλευτίνα της αντιπολίτευσης, την Αϋλίν Ναζλιακά, να χορεύει και να τραγουδάει ως αντίδραση στο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε και μετά δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο.

Η βουλευτίνα της αντιπολίτευσης ξεκίνησε εκστρατεία μέσω των κοινωνικών μίντια, και κάλεσε στις διαδηλώσεις οι γυναίκες να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο φαινόμενο της κακοποίησης γυναικών με χορό...

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνθρωπο, μαζί με άλλους δύο που φέρονται ως συνεργοί του, για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας, Οζγκετζάν Ασλάν.

Ο Αχμέτ Σουπχί Αλτίν-ντοκέν, 26 ετών, φέρεται να ομολόγησε το φόνο στον εισαγγελέα της Ταρσούς, περιοχής νότια της Μερσίνας. Η αστυνομία συνέλαβε και τον 50χρονο πατέρα του και τον 20χρονο φίλου, Φατίχ Γκιοκσέ, με την κατηγορία της συμμετοχής στο έγκλημα.

Ο δράστης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημά του. «Αφού τη μαχαίρωσα, είδα ότι δεν ήταν ακόμη νεκρή. Χτύπησα το κεφάλι της πολλές φορές με ένα λοστό». Ο πατέρας του και ο φίλος του τον βοήθησαν να κάψουν το πτώμα. «Ήθελα να κάψω το σώμα, γιατί δεν είχαμε χρόνο να το θάψουμε», όπως είπε.