X

Στο στόχαστρο τζιχαντιστών οι διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία

Έγγραφο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος ξένων πρεσβειών στην Άγκυρα.

Ant1news

Σύμφωνα με έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που αποσύρθηκαν από το Κομπάνι διείσδυσαν στην Τουρκία και σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» στην Άγκυρα τις πρεσβείες των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην προειδοποίηση που εξέδωσε η ΜΙΤ στις 3 Φεβρουαρίου, αφότου το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον έλεγχο του Κομπάνι, περίπου 3.000 μέλη της οργάνωσης, απωθούμενα από τις κουρδικές δυνάμεις, έχουν περάσει ή αναμένεται να περάσουν τα τουρκικά σύνορα, καταλήγοντας κυρίως στις πόλεις Αντιόχεια, Άδανα, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι νεαροί Σύροι και Παλαιστίνιοι, ηλικίας 17-25, που ήρθαν στην Τουρκία ως πρόσφυγες σκοπεύουν να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω Βουλγαρίας, με σκοπό να πραγματοποιήσουν χτυπήματα κατά των χωρών του διεθνούς συνασπισμού.