X

Βαρυποινίτης έκοψε το λαιμό της γυναίκας του στο επισκεπτήριο

Η γυναίκα του τον επισκέφθηκε σε ένα από τα «συζυγικά» κελιά των φυλακών, αλλά εκείνος είχε άλλα σχέδια.

Ant1news

 

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα έγινε μέσα στις φυλακές της Σεβάστειας στη Τουρκία, με θύτη ένα φυλακισμένο βαρυποινίτη και θύμα τη σύζυγο του που είχε πάει να τον επισκεφτεί.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, ο Μετίν Αβτσί, 33 ετών, εκτίει ποινή 15 ετών φυλακισμένος για τη δολοφονία ενός συγγενή του και δέχτηκε την επίσκεψη της γυναίκας του Λεϊλά, σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα κελιά που υπάρχουν στις φυλακές για συζυγικές επισκέψεις, τα οποία αποκαλούνται  αλλιώς  και «ροζ δωμάτια».

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο θύτης πήρε ένα μαχαίρι που υπήρχε στο κελί για να καθαρίζει φρούτα και με αυτό έκοψε το λαιμό της γυναίκας του πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του.

Οι φύλακες τον βρήκαν αναίσθητο και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή. Η συζυγική βία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία, όπου περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν πέρσι.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών» κατήγγειλε το έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στη φυλακή και απαίτησε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση να επιβάλλεται αυτομάτως η ποινή των ισοβίων στους δολοφόνους γυναικών.