X

Τουρκία: Σκότωσαν τους δράστες που κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα

Η αστυνομία σκότωσε τους δράστες, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Σε κρίσιμη κατάσταση ο εισαγγελέας, που τραυματίστηκε κατά την έφοδο των αρχών (βίντεο).

Ant1news



Με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και τον θάνατο των δύο δραστών έληξε η κατάσταση ομηρίας σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου ένοπλοι απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τον Τούρκο εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Η επιχείρηση των Τούρκων κομάντος ξεκίνησε στις 20:30, ενώ ο Τούρκος εισαγγελέας τραυματίστηκε κατά την έφοδο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, οπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο από τους δράστες της ομηρίας του δικαστικού λειτουργού σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σελαμί Αλτινόκ, ο εισαγγελέας χειρουργείται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Εξαιτίας των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση», πρόσθεσε ο Αλτινόκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



Κατά την εφόδο των ανδρών των ειδικών δυνάμεων ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ καπνοί έβγαιναν από την αίθουσα, όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας, όπως μετέδωσαν τα εγχώρια μέσα.



Η ευθύνη για την ομηρία αποδίδεται στην μαρξιστική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία έχει διεξάγει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990.









Βίντεο από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων:



Βίντεο με τη μεταφορά του εισαγγελέα στο νοσοκομείο: