X

«Εμπλέκουν» την Ελλάδα στην αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως τα αδέρφια του απαγωγέα Σαφάκ Γιαϊλά συνελήφθησαν στη χώρα μας.

Ant1news

Διαστάσεις στην παρουσία μελών της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) στην Ελλάδα δίνει ο τουρκικός Τύπος, με αφορμή την ομηρία του εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως σημειώνουν οι εφημερίδες Χουριέτ και Ραντικάλ, τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια ενός από τους δράστες, του Σαφάκ Γιαϊλά, έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γιαϊλά, ο οποίος συνελήφθη στην επιχείρηση ανοικτά της Χίου στις 30 Ιουλίου 2013 και ακόμη κρατείται στην Ελλάδα, καθώς και για τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί το 2013 στην Αθήνα έπειτα από συνεργασία των αμερικανικών και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Το όνομα του Μπουλούτ Γιαϊλά βρισκόταν σε λίστα υπόπτων τρομοκρατίας των ΗΠΑ, που συνέταξαν μετά από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την 1η Φεβρουαρίου 2013. Ο Μπουλούτ έχει εκδοθει στην Τουρκία.

Ο Σαφάκ Γιαϊλά, ένας νεαρός φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή την Κερασσούντα, σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.