X

Τρίτο ύποπτο περιστατικό με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών αναγκάζεται να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Ποιοι οι λόγοι της επιστροφής.

Ant1news

Αεροσκάφος της Turkish Airlines με προορισμό τη Λισαβόνα επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αφού διαπιστώθηκε ότι είχαν φορτωθεί σε αυτό ασυνόδευτες αποσκευές.

Η πτήση ΤΚ1759 των τουρκικών αερογραμμών, με 170 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 11:45, ενώ δεν είναι σαφές πόση ώρα μετά την απογείωση διατάχθηκε το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Πορτογαλίας ανέφεραν πάντως ότι δεν είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που αεροσκάφος της Turkish Airlines υποχρεώνεται να αλλάξει την πορεία του. Τη Δευτέρα η πτήση με προορισμό το Σάο Πάολο της Βραζιλίας προσγειώθηκε στο Μαρόκο καθώς βρέθηκε στις τουαλέτες ένα σημείωμα με τη λέξη "βόμβα".

Την Κυριακή, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Τόκιο επέστρεψε στην Τουρκία όταν βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα στην πόρτα της τουαλέτας.