X

Η πρώτη τρανσέξουαλ υποψήφια στην Τουρκία

Σε μια χώρα που κάθε πετυχημένος πολιτικός εκφωνεί φανατικούς λόγους με το κοράνι ανά χείρας μια τρανσέξουαλ σπάει τα ταμπού και κατεβαίνει υποψήφια.

Ant1news

Από τα σκοτεινά μονοπάτια του κόσμου της πορνείας η 37χρονη Deva Ozenen αποφάσισε να μεταπηδήσει στα «σαλόνια» της πολιτικής. Την Κυριακή 7 Ιουνίου οι Τούρκοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες κι ανάμεσα σε αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο τους, είναι και η νεαρή τρανσέξουαλ Deva Ozenen.

Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι σχεδόν ανύπαρκτα και η Deva, αδυνατώντας να βρει δουλειά βρέθηκε στο δρόμο της πορνείας μη γνωρίζοντας αν θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτόν.

«Τότε δεν είχα επιλογή: ή θα πέθαινα της πείνας ή θα έβγαινα στην πορνεία», υποστηρίζει, ξέροντας πως οι πιθανότητες της να εκλεγεί στη χώρα που ο Ερντογάν εκφωνεί φανατικούς λόγους με το Κοράνι στο χέρι, κατηγορώντας τους αντιπάλους του ως «άθεους», είναι ελάχιστες.

Δεν δείχνει να πτοείται όμως και υποστηρίζει πως, «αν εκλεγώ θα γίνω η φωνή των καταπιεσμένων.Η μάχη έχει μόλις αρχίσει και έχω  για πολλά ακόμα να αγωνιστώ», προσθέτει η θαρραλέα Ozenen.