X

Αντί για γαμήλιο τραπέζι, νεόνυμφοι μοίρασαν φαγητό σε… 4.000 πρόσφυγες!

Πήραν ό,τι χρήματα είχαν μαζέψει οι οικογένειές τους για το γλέντι και την τελετή και τα έδωσαν για να κάνουν το τραπέζι στους "καλεσμένους" τους.

Ant1news

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι από την Τουρκία αποφάσισε να κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την ημέρα του γάμου του. Οι νεόνυμφοι Fethullah Uzumcuoglu και Esra Polat παντρεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία. 

Πήραν ό,τι χρήματα είχαν μαζέψει οι οικογένειές τους για το γλέντι και την τελετή και τα έδωσαν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Kimse Yok Mu», η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των προσφύγων. Με τα χρήματα του Fethullah και της Esra ταΐστηκαν συνολικά 4.000 πρόσφυγες.

Η επαρχία τα τελευταία χρόνια όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, έχει γίνει σπίτι χιλιάδων προσφύγων.

Η ιδέα ανήκει στον πατέρα του γαμπρού ο οποίος ήθελε να μοιραστεί τη χαρά του γάμου με τους ανθρώπους που δεν είναι το ίδιο τυχεροί. «Θεώρησα πως το να μοιραστούμε ένα λουκούλλειο γεύμα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας ήταν περιττό, όταν γνωρίζουμε πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι δίπλα μας που έχουν ανάγκη. Έτσι, σκέφτηκα αυτή την ιδέα και την είπα στον γιο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τη δέχτηκε και που ξεκίνησαν και οι δυο τους το χαρούμενο κοινό τους ταξίδι με μία τέτοια ανιδιοτελή πράξη».

 

Μάλιστα, και  νύφη και ο γαμπρός «λέρωσαν τα χέρια τους», αφού σέρβιραν και αυτοί τους... χιλιάδες καλεσμένους.

«Σκεφτήκαμε ότι μια τέτοια ευτυχισμένη μέρα, θα θέλαμε να  μοιραστούμε το γαμήλιο πάρτι μας με τους αδελφούς και αδελφές μας από τη Συρία. Η επιλογή του φαγητού έγινε με βάση τη μεγάλη ποσότητα. Θεού θέλοντος, μακάρι και άλλοι να έκαναν την ίδια κίνηση και να προσέφεραν φαγητό στα αδέλφια μας. Για εμάς ήταν ένα... ενδιαφέρον γαμήλιο δείπνο» δήλωσαν οι ευτυχισμένοι νεόνυμφοι Φετουλάχ Ουζούμτζογλου και Έσρα Πολάτ. 

Η νύφη περιέγραψε τη θαυμάσια εμπειρία και εξέφρασε το πόσο ευτυχισμένη ήταν που μοιράστηκε το γαμήλιο δείπνο με ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ωστόσο, δεν έκρυψε το πόσο σοκαρίστηκε, όταν ο αγαπημένος της, Φετουλάχ, της μίλησε για την ιδέα του.