X

Συγκλονίζει ο πατέρας του Αϊλάν: Τα παιδιά γλίστρησαν από τα χέρια μου

«Θέλω μόνο να δω μόνο τα παιδιά μου για τελευταία φορά και να μείνω για πάντα μαζί τους» δηλώνει ο τραγικός πατέρας, που είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται στις ακτές της Αλικαρνασσού.

Ant1news


«Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια μου. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε από τη βάρκα», είπε ο Αμπντουλάχ Κουρντί. στην τουρκική Hurriyet, περιγράφοντας συντετριμμένος της τραγικές στιγμές που βίωσε βλέποντας την οικογένειά του να χάνεται στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, όπου ναυάγησε το πλοιάριο που τους μετέφερε στην Ελλάδα. 

«Όλοι ούρλιαζαν μέσα στο πυκνό σκοτάδι. Η φωνή μου δεν μπορούσε να φτάσει στη γυναίκα και τα παιδιά μου», συμπλήρωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν, του μικρού που έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων, και του 5χρονου αδελφού του Γκαλίπ που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία της Αλικαρνασσού.

Όπως εξήγησε ο τραγικός πατέρας, που μάταια πλήρωσε δύο φορές τους διακινητές για να περάσουν την οικογένειά του στην Ελλάδα, βρήκε ένα πλοιάριο για να πλεύσουν μόνοι τους, αλλά όταν τελικά βγήκαν στα ανοιχτά οι επιβαίνοντες πρόσφυγες πανικοβλήθηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να πέσουν στη θάλασσα.

«Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δεν μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφτασα στη στεριά», πρόσθεσε και συμπλήρωσε «θέλω μόνο να δω μόνο τα παιδιά μου για τελευταία φορά και να μείνω για πάντα μαζί τους»

«Τα παιδιά μου ήταν τα πιο όμορφα παιδιά του κόσμου. Τα παιδιά μου ήταν υπέροχα. Με ξυπνούσαν κάθε πρωί για να παίξουμε. Υπάρχει κάτι ομορφότερο από αυτό; Όλα έχουν χαθεί. Θα ήθελα να πάω δίπλα στον τάφο της οικογένειάς μου τώρα και να ανακουφίσω τον πόνο που νιώθω», είπε με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας.

 

Η εικόνα του Αμπντουλάχ Κουρντί να βγαίνει από το νεκροτομείο στην επαρχία Μουγλά κοντά στην Αλικαρνασσό κλαίγοντας γοερά είναι αποτυπωμένη σε φωτογραφία που δημοσιεύεται από την τουρκική εφημερίδα, μεταφέροντας το δράμα που βιώνει, το οποίο δεν είναι πλέον μόνο προσωπικό.

«Όσα συνέβησαν σε εμάς εδώ, σε αυτή τη χώρα που καταφύγαμε για να ξεφύγουμε από τον πόλεμο στην πατρίδα μας. Αυτά θέλω να δει ολόκληρος ο κόσμος», κατέληξε ο δυστυχής Κουρντί  και συμπλήρωσε: «Θέλουμε την προσοχή του κόσμου πάνω μας, ώστε να αποτραπεί αυτό που συνέβη σε εμάς. Ας είναι το τελευταίο».