X

Στα χέρια των τζιχαντιστών ένας αγνοούμενος Τούρκος στρατιώτης

Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για τον Τούρκο στρατιώτη.

Ant1news



Στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ένας Τούρκος στρατιώτης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν αυτή την εβδομάδα σε περιοχή της μεθορίου με τη Συρία που ελέγχουν οι ακραίοι ισλαμιστές εξτρεμιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο στρατιώτης εθεάθη σε νοσοκομείο το οποίο διοικούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η σύλληψη του στρατιώτη θα συνιστά εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Τουρκία έπειτα από την εντατικοποίηση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούλιο.

Ο στρατιώτης εξαφανίστηκε κι ένας ακόμη σκοτώθηκε σε διασυνοριακή ανταλλαγή πυρών με μαχητές του ΙΚ την περασμένη Τρίτη κοντά στην τουρκική πόλη Κιλίς.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλούνται εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών, η Hurriyet Daily News έγραψε ότι ο στρατιώτης τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών κοντά στο Χαλέπι της Συρίας. Τούρκοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο κατηγορεί για «προδοσία» τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ καλούσε τους Τούρκους να εξεγερθούν εναντίον του.