X

Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να σέρνουν το πτώμα Κούρδου

Την έντονη αντίδραση του Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσε το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσω των social media.

Ant1news

 

Σάλος με  βίντεο που δείχνει ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας να σέρνει το πτώμα ενός Κούρδου αντάρτη.

Στο βίντεο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου,  φαίνεται το άψυχο σώμα του Κούρδου ντυμένο με κόκκινο πουκάμισο και σκούρο παντελόνι, δεμένο από το λαιμό και το τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας το σέρνει στους μισοφωτισμένους δρόμους μιας πόλης.

Οι εικόνες φαίνεται ότι βιντεοσκοπήθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ η οποία αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων από τον Ιούλιο, όταν κατάρρευσε η εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε με εντονότατο τρόπο τη διαπόμπευση του νεκρού λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται έναν νεκρό κατ' αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό τρομοκράτη»

Ωστόσο, ο Νταβούτογλου, δεν επιβεβαίωσε ρητώς την αυθεντικότητα του βίντεο και των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα, όχι για το ίδιο το επεισόδιο αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο», πρόσθεσε σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι HaberTurk TV.


Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) αναπαρήγαγε μία από τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ρίξτε μια ματιά σ' αυτή τη φωτογραφία. Τραβήχτηκε την Παρασκευή στο Σιρνάκ. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, επειδή εμείς δεν θα ξεχάσουμε» έγραψε ο Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με τον Τζεμ Μπίτζο, τον εκπρόσωπο του HDP, ο νεκρός αναγνωρίστηκε και είναι ο γαμπρός ενός βουλευτή του κόμματος. Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει στο Σιρνάκ δύο επιθεωρητές για να ερευνήσουν το θέμα.