X

Τουρκικές ετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Τα σημάδια που προμηνύουν τη στρατιωτική επιχείρηση καταγράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ant1news


Λεπτομέρειες σχετικά με προετοιμασίες της Τουρκίας για χερσαία επιχείρηση στη Συρία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα τουρκικά ΜΜΕ

Η εφημερίδα ‘Ακσάμ’ έγραψε, την Παρασκευή, ότι επιταχύνθηκαν οι προετοιμασίες μετά τις πληροφορίες περί επικείμενης επίθεσης ευρείας κλίμακας από το ΙΚ εναντίον των Τουρκομάνων στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Μπαγίρ-Μπουτζάκ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η χερσαία επιχείρηση θα υποστηριχθεί από ευρείας κλίμακας αεροπορική υποστήριξη, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Τα σημάδια που προμηνύουν την επιχείρηση είναι τα εξής:

- Σημαντική στρατιωτική συσσώρευση στη βάση Ιντζιρλίκ, όπου αναπτύχθηκαν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη 6 F-15C. Πρόκειται για μαχητικά αναχαίτισης και αεροπορικής υπεροχής. Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων  μαχητικών αποτελεί και μια προειδοποίηση στη Ρωσία.

- Στο Ιντζιρλίκ, όπου βρίσκονται και 12 αεροσκάφη ανεφοδιασμού, θα αναπτυχθούν, επίσης,  μαχητικά F-15E ,τα οποία έχουν ικανότητα ισχυρής κρούσης και 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρουν όπλα και θα αναλάβουν βομβαρδισμούς στόχων.

Προς το παρόν, πάντως, δεν τίθεται θέμα χερσαίας επιχείρησης μόνο με τη συμμετοχή της Τουρκίας, χωρίς τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού. Εξετάζεται, όμως , και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης την οποία θα διεξάγουν περιφερειακοί παράγοντες. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των Τουρκομάνων.

Υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων στρατευμάτων για την «κατάληψη» και τον «έλεγχο» των συριακών εδαφών τάχθηκε και η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα Πολεμικής Αεροπορίας, Ντέμπορα  Λι Τζέιμς, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ.  

Αναφερόμενη, τέλος , στους παράγοντες που θα βοηθήσουν στον αγώνα κατά του ΙΚ προσμέτρησε τον ιρακινό στρατό, στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και στους Κούρδους…