X

Έκκληση Τσαβούσογλου για διάλογο με τη Μόσχα

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ant1news


Έκκληση για διάλογο με τη Μόσχα, απηύθυνε, το Σάββατο, ο Τούρκος  υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού Su-24. 

«Ασφαλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στη διάρκεια προγεύματος που οργανώθηκε για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Αττάλεια, την πόλη της καταγωγής του στη νότια Τουρκία. 

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «πολύ καρποφόρα» τη συνομιλία που είχε την Πέμπτη στο Βελιγράδι με «τον φίλο του», όπως είπε, Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι  Λαβρόφ.   

«Θίξαμε όλα τα θέματα σε θετική ατμόσφαιρα», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος θεωρεί, πάντως, ότι κυκλοφορούν «νέες ανακρίβειες» στη Ρωσία. 

«Ήρθε η στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα, όμως οι σπόροι της διχόνοιας που σπείρατε μπορεί να παραμείνουν για καιρό. Γι' αυτό πρέπει όλοι να δρουν με υπεύθυνο τρόπο, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στους Ρώσους.