X

Σύρος σκηνοθέτης πολέμιος του ISIS δολοφονήθηκε στην Τουρκία

Κατέγραφε σε ντοκιμαντέρ τις θηριωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα.

Ant1news


Σύρος αντιφρονών, που εξέφραζε ανοιχτά την αντίθεσή του απέναντι στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δολοφονήθηκε στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση "Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά". 

Η οργάνωση έγραψε στο Twitter ότι "ο σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε" στο Γκαζίαντεπ, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο 37χρονος σκηνοθέτης γύριζε ντοκιμαντέρ για τις σφαγές που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ. 

"Δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε τον περίπατό του στον δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή" μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος T24.

 

Ο Τζερφ, που ήταν γνωστός αντικαθεστωτικός, είχε γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη συριακή κρίση. Συνεργαζόταν με τα μέλη της οργάνωσης "Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά" που από τον Απρίλιο του 2014 καταγράφει κρυφά τις θηριωδίες των τζιχαντιστών στην "πρωτεύουσα" του ΙΚ. 

"Θα πήγαινε αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι καθώς η Γαλλία έδωσε άσυλο τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του έλαβαν άσυλο στη Γαλλία", δήλωσε φίλος του Νάτζι Τζερφ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που Σύροι αντιφρονούντες μπαίνουν στο στόχαστρο του ΙΚ. Στα τέλη Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Ιμπραχίμ Αμπντελκάντερ, ενός νεαρού ακτιβιστή στη Σανλιούρφα, στη νότια Τουρκία.