X

Ερντογάν: Σύρος ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης

Επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για καμικάζι ο Τούρκος Πρόεδρος, σε διάγγελμα που έκανε. Τι "απαντά" στους τρομοκράτες.

Ant1news

Διάγγελμα για την αιματηρή επίθεση, που το πρωί της Τρίτης χτύπησε το τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 15 τραυματίες, έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την πληροφορία που υπήρχε από το πρωί ότι η επίθεση έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για Σύρο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες βρίσκονται και Τούρκοι.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι «η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο των τρομοκρατών της ευρύτερης περιοχής", ξεκαθαρίζοντας ότι "η Τουρκία μάχεται κατά όλων των τρομοκρατών ισότιμα».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ρώσους ότι, προετοιμάζουν το έδαφος για να δημιουργήσουν ένα για τη δημιουργία ενός «συριακού κράτους - μπουτίκ» γύρω από τη βόρεια επαρχία της Λατάκkεια, όπου επιχειρούν οι Τούρκοι και οι Τουρκμένοι.

Κατηγόρησε επίσης το Ιράν, λέγοντας ότι, η Τεχεράνη χρησιμοποιεί χώρες όπως τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, για να εξαπλώσει τη σφαίρα της επιρροής της, ενώ προσπαθεί να πυροδοτήσει μία επικίνδυνη διαδικασία μέσω της στάσης του να μετατρέπει τις θρησκευτικές διαφορές σε συγκρούσεις.

Πληροφορίες που είχαν δοθεί προηγουμένως από κυβερνητικές πηγές, αλλά και προξενεία, πρεσβείες και τουριστικά γραφεία, ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται εννέα Γερμανοί, ένας Νορβηγός κι ένας άνθρωπος από το Περού, με επιβεβαιωμένες μόνο τις εθνικότητες και όχι τα φύλα τους.

 Την ίδια ώρα, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Αχμέτ Νταβούτογλου.