X

Νταβούτογλου: Τζιχαντιστής του ISIS ο βομβιστής

Είχε εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία τη Συρία. Δεν ήταν στη λίστα των υπόπτων που έχουν καταρτίσει οι τουρκικές αρχές.

Ant1news


Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους είναι ο βομβιστής που αιματοκύλισε την πλατεία Σουλτάναχμετ, επιβεβαίωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. 

«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Νταβούτογλου στα τηλεοπτικά δίκτυα στην Άγκυρα. 

Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει. 

Ο καμικάζι- αυτοκτονίας είχε εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία από τη  Συρία,  σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Νούμαν Κορτουλμούς.  Δεν ήταν, όμως, στη λίστα με τους ύποπτους για τρομοκρατικές διασυνδέσεις, την οποία έχουν καταρτίσει οι τουρκικές αρχές. 

Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας ήταν Γερμανοί υπήκοοι μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήριά του στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τον Νταβούτογλου, γερμανικής υπηκοότητας ήταν και πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην πλατεία Σουλτάναχμέτ.