X

Νεκρές από πυρά αστυνομικών δύο γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη

Σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων. Νωρίτερα, με πολυβόλο και χειροβομβίδα επιτέθηκαν σε εν κινήσει λεωφορείο με αστυνομικούς. Βίντεο - ντοκουμέντο.

Ant1news

Νεκρές απο τα πυρά αστυνομικών είναι οι δύο γυναίκες που νωρίτερα είχαν επιτεθεί κατά εν κινήσει λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, σε προάστιο της Πόλης.

Οι δύο γυναίκες άνοιξαν πυρ και έριξαν μια χειροβομβίδα σε λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας. Η μία από αυτές έριξε μια χειροβομβίδα και η άλλη άνοιξε πυρ με πολυβόλο, την ώρα που το λεωφορείο της αστυνομίας εκινείτο προς την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, που βρίσκεται στην περιοχή Bayrampasa.

Η αστυνομία απάντησε στα πυρά τραυματίζοντας μία από τις γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν και "ταμπουρώθηκαν" σε κτίριο κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπου και τις εντόπισαν λίγα λεπτά αργότερα άνδρες της αστυνομίας που διασώθηκαν απο την επίθεση στο λεωφορείο, απο την οποία δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή οι δύο γυναίκες ήταν μέλη της αριστερής ομάδας DHKP-C.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων έφθασαν στην περιοχή, ζήτησαν απο κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών να εκκενώσουν την περιοχή και έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο "εξουδετέρωσης" των δύο γυναικών, οι οποίες εν τέλει έπεσαν νεκρές απο πυρά κατά την επιχείρηση των αστυνομικών.

Τηλεοπτικοί σταθμοί της γείτονος, μετέδιδαν πλάνα από την περιοχή, με πάνοπλους αστυνομικούς και κατοίκους που εγκατέλειπαν τις εστίες τους προς ασφαλή καταφύγια.