X

Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης του μακελειού στην Άγκυρα

Τον πανικό έχει σκορπίσει η νέα προειδοποίηση της πρεσβείας των ΗΠΑ για απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος στις 20 Μαρτίου.

Ant1news

Τον τρόμο έχει σπείρει στους κατοίκους της τουρκικής πρωτεύουσας η νέα προειδοποίηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στις 20 Μαρτίου. Συστήνει στους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν δημόσιες υπηρεσίες, κτίρια διπλωματικών αποστολών, πλατείες, θρησκευτικούς και τουριστικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν από το μακελειό της Κυριακής, που προκάλεσε το θάνατο 37 ανθρώπων, η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιούσε για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς 43 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται και εξ αυτών οι 13 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δεύτερου δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας, καθώς και τη φωτογραφία του. Πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος είχε αγοράσει στις 10 Ιανουαρίου από τη Σανλιούρφα το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

 

Σε επιχείρηση της τουρκικής Αστυνομίας στην Αττάλεια συνελήφθησαν επίσης 24 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατική δράση.

Αν και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οι υποψίες στρέφονται στο ΡΚΚ ή σε κάποιο παρακλάδι του, λόγω του επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίον του στις νοτιοανατολικές επαρχίες της γειτονικής χώρας. Ως αντίποινα η τουρκική αεροπορία σκότωσε χθες 45 Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Ανησυχία, όμως έχει προκαλέσει και η τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε τη διεύρυνση του όρου «τρομοκράτης», συμπεριλαμβάνοντας και τους υποστηρικτές των τρομοκρατών και των Κούρδων. Μπορεί να είναι «τρομοκράτης», όπως είπε, «ένας δημοσιογράφος, ένας βουλευτής ή ένας απλός πολίτης». Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στη φυλακή, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έκανε οποιαδήποτε θετική αναφορά στο ΡΚΚ ή τους Κούρδους.