X

Και τρίτο βομβιστή δείχνουν τα στοιχεία στην Άγκυρα

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το μακελειό στην Άγκυρα και τα απαισιόδοξα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία.

Ant1news

Της Μαρίας Ζαχαράκη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το μακελειό στην Άγκυρα με 37 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκαν δύο πυροκροτητές και ο δεύτερος ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην επίθεση, ο οποίος είτε δραπέτευσε, είτε πέθανε στο σημείο της έκρηξης.

Πρόκειται για τον V.K. ο οποίος ήταν ο σύντροφος της Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ, μέλους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πιστεύεται ότι είναι μία από τους δυο βομβιστές. Ως ενορχηστρωτής της επίθεσης αναφέρεται κάποιος ονόματι Βαχίτ Κ.

Πάντως, απαισιόδοξα είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet το ΡΚΚ κλιμακώνει τον πόλεμο και το ΑΚΡ προετοιμάζεται για να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΜΗΡ Μπαχτσελί, κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου στη Δευτέρα, πρότεινε στον τελευταίο ακόμα και την κήρυξη στρατιωτικού νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί την αναβίωση των παλιών αντιτρομοκρατικών νόμων προκειμένου να φιμώσει την αντιπολίτευση. Η εφημερία σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν επιθυμεί την επιστροφή στα 90ς.

Τέλος, όπως τονίζεται στο άρθρο, το ΑΚΡ επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή ρυθμίσεις αναφορικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών οι οποίες ίσχυαν πριν από το 1980.