X

“Κάποιες χώρες εκβιάζουν την Τουρκία”, λέει ο Μποζκίρ

“Αν είναι εκβιασμός μια πρόταση για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η παράνομη μετανάστευση, τότε αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει γίνει αντιληπτό”.

Ant1news


Κάποιες χώρες εκβιάζουν την Τουρκία, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός για την Ε.Ε., Βολκάν Μποζκίρ, υπονοώντας τη Γαλλία και τη Τσεχία. Για την Κύπρο επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο για το καπρίτσιο μιας χώρας να εμποδιστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Ο Τούρκος υπουργός, κατά τη συνάντηση με την πρέσβειρα της Φιλανδίας, απαντώντας στις δηλώσεις των προέδρων της Γαλλίας και της Τσεχίας ότι δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας, είπε ότι ακούει με λύπη κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες να λένε ότι η Άγκυρα εκβιάζει.

«Αν είναι εκβιασμός μια πρόταση για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η παράνομη μετανάστευση, τότε αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει γίνει αντιληπτό», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός επισημαίνοντας ότι όπως υπάρχει κοινή γνώμη της Ε.Ε. υπάρχει και τουρκική κοινή γνώμη.

«Η κυβέρνησή μας έχει ευθύνη απέναντι στο έθνος. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τη χώρα μας», σημείωσε ο Μποζκίρ. Παράλληλα, τόνισε πως η Ε.Ε. πρέπει να λάβει απόφαση για τη λύση ενός προβλήματος που σχετίζεται με την επιβίωσή της.

Ως προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι είναι απαράδεκτο να εμποδιστεί η συμφωνία για το καπρίτσιο μιας χώρας μέλους. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το πακέτο που πρότεινε η Άγκυρα ο Μποζκίρ προανήγγειλε σκληρές διαπραγματεύσεις. Αναμένει, πάντως, να γίνει αποδεκτό προκειμένου να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα τόσο για την Ε.Ε. όσο και την Τουρκία.