X

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Η Ευρώπη χορεύει σε ναρκοπέδιο

Πυροδότησε ένταση την ώρα που στις Βρυξέλλες ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες, και τόνισε ότι η χώρα του θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη όσον αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη «χορεύει σε ναρκοπέδιο» υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους.

Χαρακτήρισε επίσης «ανέντιμη και ανειλικρινή» τη στάση της Ευρώπης έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η “έκρηξη” Ερντογάν οφείλεται στην άδεια που έδωσαν οι βελγικές αρχές να στηθεί έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό- σκηνή με τη σημαία του PKK.

 

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, τελικά αφαιρέθηκε η σημαία και τα πανό του PKK. Σε δηλώσεις του σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «Αυτή δεν είναι ειλικρινής συμπεριφορά. Σήμερα κατέβασαν τη σημαία, αφαίρεσαν τα πανό. Ποιον κοροϊδεύουν; Ας είναι ειλικρινείς. Δεν έχετε απέναντί σας ένα έθνος που μπορείτε να κοροϊδέψετε. Αυτό να το ξέρετε», διαμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Ερντογάν είπε «Τρέφετε ένα φίδι στον κόρφο σας».