X

Συνελήφθη στη Σμύρνη ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου

Πρόκειται για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου την ώρα που έπεφτε με το αλεξίπτωτό του μετά την κατάρριψη του Σουχόι, που κλιμάκωσε τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

Ant1news

Η τουρκική αστυνομία στη Σμύρνη συνέλαβε τον Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον έναν από τους δύο Ρώσους πιλότους του Σουχόι, που κατερρίφθη στις 24 Νοεμβρίου από τουρκικά F16 και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψυχρανθούν οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας και να επιβληθεί ρωσικό εμπάργκο στην Τουρκία.

Ο Τσελίκ συνελήφθη την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο στη Σμύρνη με συμπολεμιστές του από την περιοχή Τουρκμέν-νταγί (βουνό των Τουρκομάνων) της Συρίας. Ο Τσελίκ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία μαζί με τους 14 φίλους του, που συνέτρωγε, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε ένα καλασνίκοφ και δύο πιστόλια.

Ο Τσελίκ σκότωσε το Ρώσο πιλότο ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του την ημέρα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους. Ο ίδιος, ο οποίος πολεμούσε με τους Τουρκομάνους της Συρίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και μπαινόβγαινε στην Τουρκία, είχε μάλιστα δώσει και συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα ένα μήνα μετά το γεγονός.

Τη σύλληψη του Τσελίκ απαιτούσε εδώ και μήνες η ρωσική κυβέρνηση και τώρα ενδεχομένως να ζητήσει την έκδοσή του στη Ρωσία για να δικαστεί.