X

Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο σε Έλληνα φωτορεπόρτερ

Διεθνής σάλος, καθώς ο φωτορεπόρτερ ταξίδευε για λογαριασμό μεγάλου ξένου μέσου. «Μαύρη Λίστα» ανεπιθύμητων ξένων  δημοσιογράφων έχει ετοιμάσει η Τουρκία.

Ant1news

Διεθνής σάλος έχει ξεσπάσει απο τα νέα "καμώματα" της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να απαγορεύει την είσοδο στο έδαφος της σε όλο και περισσότερους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην πλειονότητα δε εργαζόμενων σε μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, με την οποία το "καθεστώς Ερντογάν" βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη μετά το σατιρικό βίντεο σε "βάρος" του "Σουλτάνου" που προβλήθηκε απο την κρατική τηλεόραση.  

Το τελευταίο κρούσμα είχε ως θύμα τον Γιώργο Μουτάφη, τον Έλληνα φωτορεπόρτερ που για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild, ήθελε να ταξιδέψει με τελικό προορισμό την Λιβύη.

Η πτήση του για την Τρίπολη αναχωρούσε την Τουρκία, οι αρχές της οποίας όμως τον ενημέρωσαν όταν προσγειώθηκε από την Αθήνα στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ, ότι θα έπρεπε να πάρει την πρώτη πτήση πίσω για την Ελλάδα, καθώς δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφος της γείτονος χώρας.

Όπως αναφέρει η Bild, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ ειδοποιήθηκε ότι το όνομα του βρίσκεται σε μία λίστα με ονόματα προσώπων, στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η Τουρκία απέλασε τον ανταποκριτή του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, Volker Schwenk

«Μαύρη Λίστα» ανεπιθύμητων ξένων  δημοσιογράφων έχει ετοιμάσει η Τουρκία

Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης “Cumhuriyet” αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει «μαύρη λίστα» ανεπιθύμητων ξένων δημοσιογράφων και για αυτό το λόγο τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό αφορούσαν δημοσιογράφους που ήταν στην «μαύρη λίστα» και για αυτό τους αρνήθηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι Πράσινοι έχουν ζητήσει έκτακτη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητηθεί το θέμα και ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz δήλωσε ότι η δημιουργία «μαύρης λίστας» ανεπιθύμητων δημοσιογράφων είναι απαράδεκτο γεγονός στις Δημοκρατίες.