X

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Προύσα

Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε τον τρόμο. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι φόβοι για ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώθηκαν.

Ant1news

Ισχυρότατη έκρηξη, που οφείλεται σε επίθεση βομβίστριας καμικάζι, σημειώθηκε στις 17:25 στην τουρκική πόλη Προύσα, βορειοδυτικά της Ανατολίας.

Η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιστορικό μεγάλο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα σύμβολα της πόλης και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε γύρω καταστήματα.

Την πληροφορία για τη γυναίκα καμικάζι επιβεβαιώνει αξιωματούχος της αστυνομίας αλλά και κυβερνητικός υπάλληλος, επικαλούμενοι φωτογραφίες που έχουν περιέλθει στα χέρια των αρχών.

Οι φόβοι για ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώθηκαν λίγες ώρες μετά τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Αμερικής στην Άγκυρα, καλώντας τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε όλα τα τουριστικά σημεία της Τουρκίας.

Η Τουρκία εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που αποδίδονται είτε στους Κούρδους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι στην Άγκυρα. Την ευθύνη ανέλαβαν τότε τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από το PKK.

Σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, στα μέσα Μαρτίου, σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση αυτή αποδίδεται από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015 δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας φιλοκουρδικής διαδήλωσης στην Άγκυρα, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους.