X

Η στιγμή της έκρηξης στη Προύσα (βίντεο)

Επίθεση από γυναίκα καμικάζι σκόρπισε τον τρόμο. Δείτε την να επιβιβάζεται στο ταξί με προορισμό το τζαμί. Ποιος ήταν ο στόχος και ποιους «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την επίθεση.

Ant1news

Στους 23 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης την τουρκική πόλη Προύσα, βορειοδυτικά της Ανατολίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε από μία 25χρονη έξω από το Ουλού τζαμί.

Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, στόχος της βομβίστριας ήταν ή ένα γκρουπ τουριστών ή η κηδεία που επρόκειτο να γίνει μέσα στο τζαμί.

Τα εκρηκτικά που έφερε η δράστης μάλλον πυροδοτήθηκαν νωρίτερα, όταν η νεαρή γυναίκα έπεσε στο έδαφος επειδή πιάστηκε κάπου το πόδι της, ενώ φέρεται να κουβαλούσε μία μαύρη τσάντα, την οποία προσπάθησε να πετάξει προς το πλήθος.

Για το γεγονός ενημερώθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρισκόταν στην Κροατία.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι 11 άτομα έχουν προσαχθεί με την κατηγορία ότι σχετίζονται με τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης 

Η 25χρονη πήρε εισιτήριο λεωφορείου από την Σανλιούρφα με το όνομα ‘Σουλτάνα’, αλλά οι αρχές εξετάζουν αν είναι το πραγματικό της όνομα ή όχι.

Όταν έφτασε στο σταθμό της Προύσας και φορώντας ένα μαντήλι στο κεφάλι,  πήρε ταξί και κατευθύνθηκε προς το  τζαμί.

Οι αρχές βρίσκονται κοντά στο να ταυτοποιήσουν το DNA της και -όπως φαίνεται- μάλλον πρόκειται για Κούρδισσα από το Σιίρτ της Τουρκίας.

Δείτε την 25χρονη την ώρα που επιβιβάζεται στο ταξί