X

Έτοιμη για χερσαίες επιχειρήσεις κατά ISIS η Τουρκία

Μετά τις σχετικές απειλές από πλευράς της Άγκυρας, έρχονται και οι προετοιμασίες. Η Τουρκία διευρύνει τους κανόνες εμπλοκής στη Συρία...

Ant1news

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι μία ομάδα 15-20 Τούρκων κομάντος πέρασαν για σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 4 ώρες) τα σύνορα με τη Συρία στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επιχείρηση εντός Συρίας.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Κιλίς, που έχει πληγεί αλλεπάλληλα από επιθέσεις ρουκετών του ISIS και ο στρατός προετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις κατά του ISIS στην περιοχή της Jarablus στόχος των οποίων είναι η απώθηση του ISIS 40 -50 χιλιόμετρα πέραν των συνόρων.

Επίσης, η Τουρκία διευρύνει τους κανόνες εμπλοκής στη Συρία, ώστε οι κανόνες που αφορούσαν μόνο στο ΙSIS να περιλαμβάνουν εφεξής και το PYD (Κούρδοι της Συρίας).

H εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο εξής όποτε οι τρομοκράτες του PYD μαζί με το ΡΚΚ επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις ή στην αστυνομία, το τουρκικό πυροβολικό θα προσβάλλει θέσεις του PYD στη Συρία.