X

Ερντογάν: καταφύγιο τρομοκρατών η ΕΕ

«Είναι μαύρη κωμωδία η ΕΕ να επικρίνει την Τουρκία σχετικά τον ορισμό της τρομοκρατίας».

Ant1news


«Ασφαλές καταφύγιο για τους πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων» θεωρεί τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και χαρακτηρίζει «μαύρη κωμωδία» το αίτημα της Ευρώπης προς την Τουρκία να τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της. 

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν κάλεσε την ΕΕ να τροποποιήσει εκείνη, πρώτα, τους νόμους της κατά της τρομοκρατίας επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ελπίζει η Ευρώπη να εκπληρώσει την υπόσχεση της και να χορηγήσει βίζα χωρίς θεώρηση στους Τούρκους πολίτες το αργότερο έως τον Οκτώβριο. 

«Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων (...) Είναι μαύρη κωμωδία η ΕΕ να επικρίνει τη χώρα μας σχετικά τον ορισμό της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Περιμένουμε πρώτα απ' όλα από τα κράτη της ΕΕ να τροποποιήσουν τη δική τους νομοθεσία η οποία στηρίζει την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεμήνυσε, εκ νέου, την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της, και να εναρμονίσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους με το κοινοτικό δίκαιο. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τα κράτη-μέλη να καταργήσουν τις βίζες για τους Τούρκους υπηκόους, σε αντάλλαγμα για τα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα προκειμένου να  περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.