X

Χλιδή και κιτς στο δείπνο του Ερντογάν (βίντεο+φωτο)

Τον Ερντογάν υποδέχθηκαν οι... 16 φυλές του τουρκικού έθνους. Υπερπαραγωγή και η υποδοχή των καλεσμένων....

Ant1news

Ένα μεγαλοπρεπές δείπνο στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη παρέθεσε χθες βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγαλομανία του και το... κιτς στυλ του, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και πάλι τα μέσα να ασχολούνται με τα παλάτια του και την επιδειξιομανία του.

Στο δείπνο, δίπλα του επέλεξε να καθίσουν εκτός από τον Μπαν Κι Μουν, ο Αζέρος πρόεδρος και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκαν οι... 16 φυλές του τουρκικού έθνους. Οι άνδρες της προεδρικής φρουράς ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές (οθωμανικές) στολές των 16 κρατών που απαρτίζουν το τουρκικό έθνος.

 

Στην συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την σύζυγό του Εμινέ υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους, χαιρετώντας τους έναν-έναν δια χειραψίας.

 

Στο δείπνο δεν συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχώρησε για την Αθήνα αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Διπλωματικό επεισόδιο λόγω "ξαφνικής" εμφάνισης του Ακιντζί

Όμως στο δείπνο δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης λόγω της «ξαφνικής» πρόσκλησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατέφτασε τελευταία στιγμή στην Πόλη για να παραστεί στο δείπνο.

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θεώρησε πρέπουσα τη χειρονομία αυτή της τουρκικής προεδρίας, η οποία χωρίς καμία προαναγγελία αποφάσισε να προσκαλέσει και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο δείπνο, αν και δεν συμμετείχε στη σύνοδο, και έτσι δήλωσε απών από το επίσημο δείπνο. Ωστόσο, αύριο ο κ. Αναστασιάδης θα επισκεφτεί την Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, αργά χθες τη νύχτα, και, σύμφωνα με πηγές του «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους, που επικαλούνται τα τουρκοκυπριακά μέσα, στόχος της πρόσκλησης Ακιντζί ήταν η πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Τουρκίας, Τουρκοκυπρίων και Ηνωμένων Εθνών.