X

Τι άφησε πίσω της η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (φωτο+βίντεο)

Εικόνες καταστροφής μετά την έκρηξη που άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς και 35 τραυματίες. Αστυνομικοί ο στόχος των τρομοκρατών.

Ant1news

Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί και 35 τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ενδεικτικές της σφοδρότητας οι εικόνες που άφησε πίσω της.

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα δέχτηκε σήμερα η Κωνσταντινούπολη. Αυτήν τη φορά, στόχος έγινε ένα λεωφορείο με αστυνομικούς. Παρκαρισμένο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο, τη στιγμή που περνούσε από δίπλα του το όχημα με τους αστυνομικούς.

Ο απολογισμός του χτυπήματος είναι δώδεκα νεκροί και 35 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Από τους νεκρούς οι επτά είναι αστυνομικοί και οι τέσσερις πολίτες.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες της επίθεσης στο Μπεγιαζίτ της Κωνσταντινούπολης, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση ερευνάται από τους εισαγγελείς.

«Το λέω ανοιχτά... ο στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είναι ο πολίτης, ο στρατιώτης, ο αστυνομικός. Είναι ο άνθρωπος. Η τρομοκρατία στρέφεται εναντίον όλων μας. Και κανένας δεν μπορεί να το συγχωρέσει. Η ψυχή μας κλαίει αίμα αλλά για όλα υπάρχει ένα κόστος. Εύχομαι συλληπητήρια στο έθνος μας».

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η μεταφορά της τρομοκρατίας στις μεγάλες πόλεις δεν είναι κάτι καινούριο και ότι πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι. ‘Δεν θα πτοηθούμε, ούτε θα κουραστούμε στον αγώνα μας ενάντι στην τρομοκρατία», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

- Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται τελικά σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ενημέρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο με τους τραυματίες. Οι υπόλοιποι θα πάρουν εξιτήριο σύντομα.

- Το βρετανικό Φόρειν Όφις ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Τουρκία, καλώντας τους Βρετανούς πολίτες και τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή να συμμορφώνονται με τις ανακοινώσεις ασφαλείας των τουρκικών αρχών.

Το χτύπημα έγινε στην καρδιά της Πόλης, κοντά στην Αγιά Σοφιά και σε πανεπιστήμιο. Μάλιστα από την έκρηξη σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο ιστορικό (473 χρόνων) τζαμί ‘Σεχσαντέ’ πολύ κοντά στη Μεγάλη Αγορά. 

Μετά το περιστατικό, έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο.

Δείτε την έκρηξη όπως καταγράφηκε από κάμερα διπλανού καταστήματος ΕΔΩ