X

Φονική επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία (βίντεο)

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες απο έκρηξη με στόχο Αστυνομικό Τμήμα, μόλις μία ημέρα μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην Πόλη. Εικόνες καταστροφής στο σημείο.

Ant1news

Τέσσερεις νεκροί, εκ τω οποίων δύο είναι γυναίκες αστυνομικοί και άλλοι δύο πολίτες, αλλά και τουλάχιστον 37 ένστολοι και πολίτες τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μαρντίν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και μια έγκυος αστυνομικός, ενώ σε μια άλλη τραγική σύμπτωση,ο άνδρας της μίας νεκρού αστυνομικού είχε τραυματιστεί πάλι στο ίδιο μέρος από ανάλογη επίθεση πέρυσι.

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, σε αστυνομικό τμήμα της ανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία, περιοχή η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους.  

Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατονόμασε ευθέως ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ για τη σημερινή επίθεση.

Μπροστά απο το κτήριο υπήρχαν τσιμεντένια οδοφράγματα, ακριβώς για να αποτρέπουν αυτοκίνητα να φθάνουν ακριβώς έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα.

 

Το αυτοκίνητο, που εκτιμάται ότι μπορεί να κουβαλούσε ακόμη και 500 κιλά εκρηκτικών, ανατινάχθηκε ενώ ο οδηγός του επιχειρούσε να "σπάσει" με το όχημα αυτά τα κιγκλιδώματα και να φτάσει στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Αστυνομίας. 

 

To κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημίες, όπως και τα γειτονικά του κίσματα.

Ο Τούρκος Pρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώθηκε για τη σημερινή επίθεση, από τον Yπουργό Εσωτερικών και τον νομάρχη του Μαρντιν. 

 

Είναι κοινό χαρακτηριστικό ό,τι η σημερινή επίθεση, όπως η χθεσινή πολύνεκρη στην Κωνσταντινούπολη, έγιναν με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. 

 

Για τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, - μέχρι στιγμής - υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι υποψίες όλων πέφτουν πάνω στους Κούρδους αυτονομιστές, τους οποίους επίσης κατηγόρησε ευθέως ο Ταγίπ Ερντογάν.