X

Τουρκία: Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον δράστη

Ο δράστης πέρασε από δίπλα του αλλά δεν τον είδε, λέει ο αστυνομικός και περιγράφει όσα έγιναν στο "Ατατούρκ". Η στιγμή της επίθεσης σε 3D.

Ant1news

Ήρωας χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο αστυνομικός που πυροβόλησε κι έριξε στο έδαφος τον έναν από τους τρεις δράστες του μακελειού στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Ο αστυνομικός που και ο ίδιος τραυματίστηκε, μίλησε στην εφημέριδα «Μιλιέτ» για όσα έγιναν στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου όπου είχε εισβάλει ο ένας από τους τρεις δράστες.

Ο αστυνομικός είπε πως αμέσως μετά το ιφτάρι (το δείπνο στη διάρκεια του Ραμαζανιού, δηλαδή μετά τις 9 το βράδυ) πήραν ξανά τις θέσεις τους στον έλεγχο των διαβατηρίων στις αφίξεις.

Τότε άκουσε πυροβολισμούς τον ένα μετά τον άλλο. Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε μπροστά του και οι περισσότεροι έτρεχαν προς το χώρο του τράνζιτ.

 

Ο ίδιος βγήκε αμέσως από την καμπίνα των διαβατηρίων και την χρησιμοποίησε ως χαράκωμα γεμίζοντας το όπλο του. Εκείνη την ώρα ο δράστης πέρασε από δίπλα του αλλά δεν τον είδε. 

Τον πυροβόλησε 5-6 φορές ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον πλησίασε για να δει αν ήταν νεκρός, όταν κατάλαβε όμως ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά τότε απομακρύνθηκε αμέσως.

Όταν ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά ο κόσμος έτρεχε ήδη να απομακρυνθεί και έτσι αυτό βοήθησε ώστε να υπάρξουν λιγότερα θύματα, συμπλήρωσε.

Είπε πως στόχος του τρομοκράτη ήταν το VIP Lounge και πως αν κατάφερνε να πάει εκεί θα έκανε μαζικές δολοφονίες.

"Τέτοιου είδους επεισόδιο πρώτη φορά είδα στη ζωή μου", δήλωσε στη ‘Μιλιέτ’. 

Δείτε σε 3D απεικόνιση την επίθεση των καμικάζι στο αεροδρόμιο "Ατατουρκ":