X

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΚΚ σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αντιμετωπίζει την είδηση με ανακούφιση, ενώ ο φιλοκουρδικός Τύπος αρνείται το θάνατο του Ερντάλ.

Ant1news

Η είδηση του θανάτου του υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ, Φεχμάν Χουσείν, γνωστός και με το ψευδώνυμο Μπαχόζ Ερντάλ, έχει δημιουργήσει μεγάλες συζητήσεις στην Τουρκία.

Ο Μπαχόζ Ερντάλ φαίνεται να σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας από την οργάνωση Ταξιαρχίες του Τελ Χαμίς (Tel Khamis Brigades) καθώς διέρχονταν με το αυτοκίνητό του στα βόρεια της Συρίας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν και άλλα εφτά άτομα.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αντιμετωπίζει την είδηση με ανακούφιση. Η εφημερίδα “Ακσάμ” γράφει για το θάνατο του Ερντάλ «Επιτέλους ψόφησε», ενώ σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η “Μιλιέτ” τονίζει ότι ο Ερντάλ ήταν ο υπαίτιος για εκατοντάδες θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού.

Η “Χουριέτ” από την άλλη τονίζει ότι ο φιλοκουρδικός Τύπος αρνείται το θάνατο του Ερντάλ και ότι η κυβέρνηση και η ΜΙΤ δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα το συμβάν, καθώς και ότι η οργάνωση που ευθύνεται για το θάνατό του δεν είναι γνωστή.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για το συμβάν είπε ότι το ΡΚΚ δεν μπορεί να κρύψει πλέον τα προβλήματά του και ότι τα μέλη του το εγκαταλείπουν σιγά σιγά, καθώς και ότι το παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της επιτυχημένης επιχείρησης κατά της τρομοκρατίας.

Από την άλλη, η κουρδική “Οζγκιούρ Γκιουντέμ” αρνείται τους ισχυρισμούς περί θανάτου του Μπαχόζ Ερντάλ. Γράφει ότι η φημολογία έρχεται τη στιγμή που ο στρατός υπέστη ζημιές από τις επιθέσεις του ΡΚΚ και ότι στόχος είναι να καλύψουν τις ζημιές του στρατού.