X

Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και θα γίνει

Νέες δηλώσεις Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, με ευθεία επίθεση στον Γκιουλέν. Τον χαρακτήρισε «προδότη» και τον κάλεσε να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ant1news

Νέες δηλώσεις από την Κωνσταντινούπολη έκανε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν, υπό τις ιαχές πλήθους υποστηρικτών του, εκτοξεύοντας ευθεία επίθεση στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Δεν θα συμβιβαστούμε σε καμία περίπτωση με αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από την Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι απευθύνεται σε αυτούς που είναι στην Πενσυλβανία, εννοώντας τον πολιτικό εχθρό του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Ελάτε πίσω στη χώρα από όπου κατάγεστε. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε τα μέσα να μετατρέψετε αυτή την χώρα σε ό,τι σας αρέσει», είπε ο Ερντογάν.

«Ακούω τις επιθυμίες του λαού και σε όποιο βήμα κάνουμε έχουμε υπόψη ορισμένα πράγματα. Η Τουρκία θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και θα γίνει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» την ημέρα.

«Είτε τους αρέσει είτε όχι, εμείς θα ολοκληρώσουμε το έργο μας και θα πετύχουμε τους στόχους, δήλωσε υπό τις ιαχές του κόσμου στην Κωνσταντινούπολη».

Επανέλαβε ότι χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι είναι υπεύθυνοι για την απόπειρα πραξικοπήματος, την ώρα που εικόνες από τη γέφυρα του Βοσπόρου δείχνουν στρατιώτες να παραδίνονται με τα χέρια ψηλά.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε μάχη» είπε τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος και κάλεσε εκ νέου τον Γκιουλέν.  «Αν έχετε το θάρρος, προδότες, γυρίστε πίσω στη χώρα σας», είπε σχετικά.