X

Αποχώρησε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ ο Ερντογάν (φωτο)

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε από το αεροδρόμιο μαζί με την οικογένειά του. Άγνωστος προς το παρόν ο προορισμός του.

Ant1news

Μετά από αρκετές ώρες παραμονής στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο ουσιαστικά μετέτρεψε σε κέντρο του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίμπ Ερντογάν αποχώρησε οικογενειακώς.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός του αλλά πλέον είναι σαφές πως το πραξικόπημα το οποίο εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ οδεύει προς την οριστική λήξη του. 

Χθες ο Ερντογάν ήταν εξαφανισμένος για αρκετές ώρες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος, ωστόσο εμφανίστηκε μέσω Face Time τις πρώτες πρωινές ώρες, καλώντας τον κόσμο να βγει στους δρόμους και ξεκαθαρίζοντας πως θα γίνει εκκαθάριση του Στρατού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στον Μαρμαρά, όπου έκανε διακοπές. Λίγο μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, το ξενοδοχείο που διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο αστυνομικών.

 

Σε σημερινό του διάγγελμα, που έγινε από την Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές του, ο Ερντογάν απέρριψε την ευθύνη του πραξικοπήματος στον ορκισμένο εξόριστο εχθρό του, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο Γκιουλέν με ανακοίνωσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε προσβεβλημένος από αυτές. 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εναντίον των πραξικοπηματιών στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου στρατού, μετέδωσε το δίκτυο CNN Turk. 

Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μεταξύ των οποίων  πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες. Μάλιστα, ανάμεσα στους στρατηγούς που συνελήφθησαν είναι ο στρατηγός Μεχμούντ Χακμπιλέν υπεύθυνος για την περιοχή του Αιγαίου.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.