X

Συνελήφθη Τούρκος Κομάντο που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του Ερντογάν

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του. Είχε σκοπό να σκοτώσει τον Τούρκο πρόεδρο; Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους “γκιουλενικούς”.

Ant1news

Ένας από τους κομάντος που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση εναντίον του Τούρκου προέδρου στη Μαρμαρίδα συνελήφθη όταν έκανε ωτοστόπ.

Άλλοι τρεις οι οποίοι έκλεψαν αντρικά ρούχα και μία πετσέτα από ένα μπαλκόνι καταζητούνται στα βουνά και το δάσος της Μαρμαρίδας, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.   

Ο Τούρκος Κομάντο φέρεται πως είναι μέλος της ομάδας των κομάντο που επιτέθηκαν εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη βραδιά του πραξικοπήματος.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriet αναφέρει πως πρόκειται για τον υπολοχαγό Αλί Σαντεϊ, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του. Την ίδια στιγμή πηγές αναφέρουν ότι ο Σαριμπέι ήταν οπλισμένος και ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους "γκιουλενικούς"

Μηχανισμό μέσω του οποίου 40 χιλιάδες μέλη του κινήματος Γκιουλέν επικοινωνούσαν μεταξύ τους πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος αποκωδικοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Η ΜΙΤ κατάφερε να εξακριβώσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς ταυτότητάς τους και όλες αυτές τις πληροφορίες τις μεταβίβασε στο Γενικό Επιτελείο και τη Γενική Ασφάλεια. Η ΜΙΤ θεωρεί ότι όταν τα μέλη διαπίστωσαν ότι έγινε αποκωδικοποίηση της απόπειράς τους ενδεχομένως να αποφάσισαν να δράσουν νωρίτερα.

Το μηχανισμό αυτό τον χρησιμοποιούσαν μόνο μέλη της κοινότητας Φετουλλάχ Γκιουλέν και επομένως τα 40 χιλιάδες άτομα ήταν όλα μέλη της κοινότητας.

Ανάμεσά τους είναι άτομα με σημαντικές θέσεις στον στρατό, ακαδημαϊκοί, αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές και άλλοι. Τρεις μέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, στις 12 Ιουλίου είχε διαπιστωθεί ότι 600 αξιωματικοί είχαν σχέση με την παράλληλη δομή και μεταβιβάστηκε αυτό στο γενικό επιτελείο. Στόχος ήταν στην επόμεμη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατού τον Αύγουστο να μετακινηθούν.