X

Milliyet: Η Τουρκία δεν κλείνει ραντεβού στον Γερμανό Πρέσβη

Την αρνητική στάση της Τουρκίας απέναντι στον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, σχολιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της "Milliyet"...

Ant1news

H ηλεκτρονική έκδοση της “Milliyet” σε είδηση με τίτλο «Η Τουρκία δεν κλείνει ραντεβού για το Γερμανό Πρέσβη», αναφέρεται στους ισχυρισμούς που μεταδίδονται σε γερμανικά ΜΜΕ και αφορούν στα αναπάντητα αιτήματα του Γερμανού πρέσβη στην Άγκυρα, Martin Erdmann να συναντήσει Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους.

Η χρονική αφετηρία αυτής της στάσης της Τουρκίας προς το Γερμανό πρέσβη εντοπίζεται στην περίοδο που το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας αναγνώρισε τα «γεγονότα του 1915» ως «Γενοκτονία».

Το δημοσίευμα σημειώνει, επίσης, ότι ο Γερμανός πρέσβης είχε κληθεί πολλές φορές στο υπουργείο Εξωτερικών μεσούσης της «διμερούς γερμανοτουρκικής κρίσης για τη σάτιρα».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Martin Erdmann έδωσε το παρών στη δίκη του δημοσιογράφου της Cumhuriyet, Τζαν Ντουντάρ, γεγονός που ενόχλησε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, και στη στάση της Τουρκίας να μην επιτρέψει την πρόσβαση του Γερμανού υφυπουργού Άμυνας στη βάση του Ιντζιρλίκ, όταν αυτός προγραμμάτισε να επισκεφτεί Γερμανούς στρατιώτες στη βάση, συνοδεία Γερμανών βουλευτών. Αλλά και τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων, τα οποία έχουν ζητήσει να επισκεφτούν τη βάση, δεν έχουν ακόμα λάβει θετική απάντηση.