X

Σε “νεκροταφείο για προδότες” θάβουν τους νεκρούς πραξικοπηματίες στην Πόλη

Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί καταφύγιο για αδέσποτους σκύλους, σε ακόμη μία ένδειξη περιφρόνησης.

Ant1news


"Κράτησε τον λόγο του" ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Ο Καντίρ Τομπάς κατασκεύασε, όπως είχε προαναγγείλει "νεκροταφείο για προδότες", στο οποίο θα ενταφιάζονται οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η  κατασκευή του κοιμητηρίου έγινε μόλις σε δύο ημέρες. Οι εργάτες έχτισαν έναν χαμηλό τοίχο περιμετρικά του χώρου  που βρίσκεται στις ανατολικές συνοικίες της Πόλης. Στην πίσω πλευρά του κοιμητηρίου θα δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτους σκύλους, σε μία ακόμα ένδειξη περιφρόνησης των νεκρών.

 


 
«Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε Νεκροταφείο Προδοτών. Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους» είχε δηλώσει  ο δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ».

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώτος ενταφιασμός έγινε στις 25 Ιουλίου. Ενός 34χρονου λοχαγού, πατέρα δύο παιδιών, τη σορό του οποίου αρνήθηκε να παραλάβει η οικογένειά του. Στα σημεία της ταφής απαγορεύεται η προσευχή, όπως είχε διατάξει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.