X

Γνωστός Τούρκος ποδοσφαιριστής “το έσκασε στην Ελλάδα”

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ant1news

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η τουρκική δικαιοσύνη για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Γαλατασαράι, Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα, «το έσκασε στην Ελλάδα με το αυτοκίνητό του», περνώντας από Ύψαλα/Κήπους στις 23 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική αστυνομία άρχισε να τον αναζητεί πριν από 34 ημέρες, καθώς βρισκόταν σε λίστα με ποδοσφαιριστές που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση FETÖ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Υπενθυμίζεται πως ένταλμα σύλληψης, με την ίδια κατηγορία, έχει εκδοθεί και κατά του πρώην αρχηγού της Εθνικής Τουρκίας, Χακάν Σουκούρ, με τον οποίο ο Αρίφ Ερντέμ υπήρξε συμπαίκτης στη Γαλατασαράι.

 

Η τουρκική αστυνομία κατέγραψε την έξοδο του Αρίφ Ερντέμ από τη χώρα στις 20.29 το βράδυ της 23ης Ιουλίου και από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Στην πολυετή καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Αρίφ Ερντέμ πέτυχε 106 γκολ και τη σεζόν 2001/2002 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος.

Με τη Γαλατασαράι πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Τουρκίας, καθώς και το Κύπελλο UEFA το 2000. Με την Εθνική Τουρκίας αγωνίστηκε 60 φορές, σημειώνοντας 11 γκολ, ενώ η σπουδαιότερη διάκριση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Μουντιάλ του 2002.