X

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τουρκία

Αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά, ανατινάχθηκε σε σημείο αστυνομικού ελέγχου στην πόλη Τσιζρέ. Τουλάχιστον 11 νεκροί και 78 τραυματίες. Το PKK ανέλαβε την ευθύνη.

Ant1news

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της Αστυνομίας στην πόλη Τσιζρέ, της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν 11 νεκροί και 78 τραυματίες. Το τηλεοπτικό κανάλι NTV παρουσίασε δραματικές εικόνες με μεγάλες στήλες καπνού που προκλήθηκαν από την έκρηξη να υψώνονται στον ουρανό.

Η επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το PKK, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιεί το ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση το 2015 της εκεχειρίας, στις οποίες δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το ΡΚΚ έχει αυξήσει τις επιθέσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.